— Biografie

Na een lange zoektocht heeft IBROW (Frank van Geest) zijn draai nu echt gevonden. Waar bij eerdere projecten synthesizers al een bepalende rol speelden, begon IBROW na aanschaf van een drumcomputer vorm te krijgen. De sound van de drumcomputer sloot naadloos aan bij de analoge synthesizers en dit zorgde voor de droom om van IBROW een echte oneman-band te maken.

IBROW staat live in een cockpit van microfoons, synthesizers, knopjes, faders en pedalen. Om alles te zien kun je op twee schermen IBROW’s action camera’s volgen zodat je niks mist.

De vocals hebben iets weg van Phil Collins, de synthesizers van Talk Talk en andere bands uit de jaren 80, maar ook invloeden als Keane en M83 zijn te horen.

Na IBROW’s debuut in februari 2017 maakt hij direct een indrukwekkende ontwikkeling door. Zo speelde IBROW in Stathe Utrecht, Steck Delft en stond hij in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam. Daarnaast was hij te horen op de radio en verzorgt hij in de tweede helft van het jaar de aftershow van Rondé in TivoliVredenburg.

In 2018 is er keihard gewerkt aan nieuwe muziek voor de eerste EP. ‘Synthetic’ is nu uit en is verkrijgbaar op cd en via digitale kanalen. Daarnaast komt er binnenkort een limited edition blauw vinyl versie uit!


Popunie recensie van 'Synthetic'